Wednesday, March 12, 2008


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΡΕΣ

Εξαιρετικά προκλητικός για την εποχή του δίσκος, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1983 με ερμηνευτή τον Γιώργο Μαρίνο. Ο γνωστός σόουμαν πέρα από τις αξέχαστες βραδιές που χάρισε σε όλο τον κόσμο για σχεδόν είκοσι χρόνια στη «Μέδουσα», από καιρού εις καιρόν έκανε και κάποιες δισκογραφικές απόπειρες οι οποίες πάντως δεν είχαν την ίδια αποδοχή, πέρα από κάποιες μεμονωμένες επιτυχίες όπως τα «Οδός ονείρων», «Κάνε μου λιγάκι μμμ», «Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει», «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» κ.α.

Στο «Μόνον άντρες» συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη και δημιουργούν ένα δίσκο ιδιαίτερα «σκληρό» και ολίγον τι «σόκιν» από την αρχή μέχρι το τέλος του, με κάποια - ελάχιστα πάντως - ψήγματα χιούμορ και σάτιρας. Ακόμη και ο τίτλος φανερώνει το τολμηρό του όλου εγχειρήματος, το οποίο καταλαβαίνει ο ακροατής από το πρώτο ως το τελευταίο τραγούδι. Το κύριο θέμα του είναι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών, δοσμένες με ένα τρόπο που ειδικά εκείνη την εποχή ήταν φυσικό κι επόμενο να σοκάρει, μια και πριν από 25 χρόνια τα ταμπού στην ελληνική κοινωνία ήταν πολλά και μεγάλα.

Ο δίσκος με μια πρώτη ματιά απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά δίνει κι ένα ισχυρότατο ράπισμα σε μιαν Ελλάδα που το 1983 μα και πριν και αρκετά χρόνια μετά έβλεπε αυτούς τους ανθρώπους με περιφρόνηση και κοροϊδία. Τώρα βεβαίως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί, όμως και πάλι αρκετές φορές ο ρατσισμός απέναντι στα «ιδιαίτερα» άτομα είναι φανερός κι ας υπάρχει μιαν «απελευθέρωση».

ΔΙΚΟ ΣΑΣ!!!

8 comments:

nikkkolas said...

Καλέ βάλε και το τελευταίο της Britney Spiars :P:P:P

Anonymous said...

Μήπως έχεις και το cd του Μαρίνου από την Μέδουσα?Το ψάχνω καιρό...αλλά..Ιοαρδάνης

Anonymous said...

Είσαι μεγάλος!!Χίλια ευχαριστώ!Ιορδάνης

Anonymous said...

Δυστυχώς σημερα 3/8 τα λινκ δεν δουλεύουν. Μπορει να γίνει κάτι;

Goran said...

Xanadokimmase ta file.Ta elenxa kai douleyoun-:)

Anonymous said...

ευχαριστώΙορδάνης

Anonymous said...

Μπορέιις το " Αυτός ο Γιώργος", γιατί τα link έχουν λήξει; Μήπως έχεις να ανεβάσεις και το ομώνυμο του Γιώργου Μαρίνου και την "Αγωγή του πολίτου";

Anonymous said...

Μπορείς να ξαναανεβάσεις το " Αυτός ο Γιώργος", γιατί τα link έχουν λήξει; Μήπως έχεις να ανεβάσεις και το ομώνυμο του Γιώργου Μαρίνου και την "Αγωγή του πολίτου";