Thursday, February 28, 2008



ZEITGEIST

Zeitgeist, από τις γερμανικές λέξεις zeit=χρόνος και geist=φάντασμα.
Το φάντασμα που πλανιέται στον χρόνο.
Το zeitgeist είναι ένα ντοκυμανταίρ μη κερδοσκοπικό. Δημιουργήθηκε από τον Peter Joseph με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τα ψέμματα που μέσα στον χρόνο χρησιμοποιούνται από την εξουσία για την χαλιναγώγηση και κατεύθυνση του κόσμου.

Η ταινία περιέχει τρία κομμάτια. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην χριστιανική θρησκεία, το δεύτερο στην 11η Σεπτεμβρίου και το τρίτο στον ρόλο των Αμερικάνικων τραπεζών στους πολέμους και το εσωτερικό των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες που περιέχει η ταινία -όπως λένε οι δημιουργοί της- είναι αρκετά εύκολο να διασταυρωθούν εάν ψάξει κάποιος σε αξιόπιστες πηγές ή ακόμα και στο Internet. Παρόλα αυτά όταν θα δείτε τι περιέχεται, αν και κάποια θα τα έχετε ξανακούσει, θα μείνετε πραγματικά με το στόμα ανοικτό.

To zeitgeist δόθηκε πρώτη φορά στην δημοσιότητα το Ιούνιο του 2007 και σύντομα ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών video στο google/video και δεν έφυγε ακόμα από εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι το έχουν δει εκατομμύρια ανθρώπων ενώ δίνεται η δυνατότητα για download από την επίσημη σελίδα του.

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη παρουσίαση της ταινίας στις αίθουσες αλλά προγραμματίζεται να γίνει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά στις 15 Μαρτίου 2008 στην πόλη που μένουν οι δημιουργοί του.

Η επίσημη σελίδα του zeigeist είναι διαθέσιμη στο http://www.zeitgeistmovie.com ενώ μπορείτε να το δείτε με Ελληνικούς Υπότιτλους στο google/video